نرمافزار ایپلن یکی از ابزارهای قدرتمند در زمینه طراحی نقشههای برقی و مدیریت پروژهها است که به کاربران این امکان را میدهد تا بهراحتی وظایف و پروژههای خود را سازماندهی و طراحی کنند. یکی از ویژگیهای بارز این نرمافزار، صفحات مختلف آن است که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. در این مقاله به بررسی مهمترین صفحات در نرمافزار ایپلن و کاربرد هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
همانطور که در مقاله گذشته مطالعه کردید، صفحات به دو دسته کلی تعاملی (Interactive)واتوماتیکی (Automatic) دسته بندی میشوند. صفحات تعاملی توسط خود ما ساخته میشوند، مانند شماتیکهای چند خطی، صفحات گرافیکی. صفحات اتوماتیک به صورت خودکار ساخته میشوند و ما در ساخت آن دخیل نیستیم، مانند ریپورتها.
مهم ترین صفحات تعاملی در نرم افزار ایپلن
- Muliti line schematic: صفحاتی هستند که برای سیمکشی قطعات یا تابلو و هر چیز دیگری از این صفحه استفاده میشود.
- Single line schematic: برای نمایش تک خطی نقشه و مرور کلی بر عملکردهای تجهیزات و سیستم. این صفحه جهت ارائه یک دید کلی و سریع از اطلاعات استفاده میشود. در این صفحات عملیات سیمکشی به صورت واضح در آن قرار نمیگیرد و در صفحات بالا دست (Higher level function) قرار میگیرند.
- Fluid technology schematic: صفحاتی که برای طراحی سیالات مورد استفاده قرار میگیرد.
- Graphical page: برای نمایشهای گرافیکی که نیازی به تحلیل نقشه ندارند، استفاده میشوند. مانند ویرایش اطلاعات. به هر نوع تصویری که اطلاعات را به صورت بصری نمایش میدهد، را صفحه گرافیکی میگویند.
- Panel layout: صفحاتی هستند که به منظور جانمایی قطعات و تجهیزات در پروژه
- Topology page: این صفحه برای نمایش مسیریابی قطعات و تجهیزات ایجاد میشود. در این محیط میتوانید اجزای مختلف یک سیستم را به صورت شماتیکی و دوبعدی نمایش دهید و سپس مسیرهای ارتباطی بین اجزاء را طراحی کنید.
- pre_planning: برای قرار دادن بخشهای گرافیکی استفاده میشوند. این صفحات هیچ گونه نقطه اتصالی وجود ندارد. از این صفحه جهت نمایش ایجاد طرح اولیه نقشه یا نقشه بصری از یک سیستم یا پروژه استفاده میشود.
- Model view: برای صفحات 2D و 3D در ایپلن یک مدلی را ارائه میکند. یا به عبارتی دیگر، ایجاد نقشهها و طرحهایی که جزئیات یک مدل سهبعدی را به صورت دوبعدی نمایش میدهد.
- Overview: این نوع صفحات نمای کلی از نقشه را به ما نمایش میدهد.
مهم ترین صفحات اتوماتیکی در نرم افزار ایپلن
- Table of contents: این نوع صفحات در ایپلن تمامی صفحات پروژه را در خروجی لیست میکند.
- Cover sheet: در این نوع صفحات به کاربران چگونگی تعریف صفحه در پروژه بیان میکند. این صفحه ممکن است اطلاعات مختلفی حاوی نام پروژه، نام طراح، منابع مورد نیاز و هر اطلاعات مرتبط دیگری در پروژه را تعریف کند.
- Terminal diagram: ترمینالهای موجود در پروژه را فهرست میکند.
- Cable diagram: انواع اتصالات کابلی را خروجی میگیرد. به این معنی است که در یک سیستم یا پروژه لیستی از تمام اتصالات موجود در یک کابل را نشان میدهد.
- Enclosure legend: به برچسبها، علامتها یا توضیحاتی گفته میشود که یک روی یک محفظه مانند تابلو قرار میگیرند و اطلاعات مهمی را در مورد قطعات، اتصالات، عملکرد و نحوه استفاده از آن تابلو را ارائه میدهند.
- part list: این نوع صفحات نام قطعه، مدل قطعه، تعداد و مشخصات فنی را خروجی میگیرد.
- Device tag list: به یک کلمه کلیدی یا عبارت کوتاهی گفته میشود که برای شناسایی و دستهبندی یک دستگاه استفاده میشود. این عبارات میتوانند شامل اطلاعات مهمی مانند نام دستگاه، نوع دستگاه، مدل و سازنده باشد.