تحلیل جامع نقشه پروژه خط تولید تنباکو در پاکستان

تحلیل جامع نقشه پروژه خط تولید تنباکو در پاکستان

در این بخش از مقاله، به تحلیل یکی از پروژه های اجرایی خارج از ایران که خط تولید تنباکو هست می‌پردازیم. در این پروژه از دستگاه‌های مختلفی مانند پروسه خشک کردن، پروسه انتقال مواد از نقطه ای به نقطه دیگر با وجود کانوایرها، درایوها و  PLC و … استفاده شده است.

کانوایر تنباکو را از یک نقطه به نقطه دیگر انتقال می‌دهد و طبقات مختلفی را طی می‌کند. در بخش‌های دیگر بسته‌بندی می‌شود. در کل، این مقاله حول محور تولید تنباکو می‌گردد. این پروژه، بعضی از موتورها به صورت DOL (راه اندازی مستقیم) راه اندازی می‌شوند و بعضی دیگر توسط درایو راه اندازی می‌شوند. 

تحلیل بخش جانمایی پروژه تنباکو

همانظور که در تصویر پایین مشاهده می‌کنید، ارتفاع تابلو 1900mm و 100mmبابت پالت تابلو هست. عرض تابلو 1900mm و عمق این تابلو هم 50mm می‌باشد. قسمت ورودی این تابلو دارای ابعاد 2000mm*400mm هست. محفظه خروجی کابل هم دارای ابعاد 400mm هست. 

در قسمت جانمایی این پروژه بیشتر با ابعاد و اندازه‌های تابلو، قرار گیری تجهیزات در داخل این تابلو برق را مشاهده می‌کنید. 

تحلیل جامع نقشه پروژه خط تولید تنباکو در پاکستان

تحلیل بخش فرمان خط تولید تنباکو

در این قسمت از پروژه، در قسمت  ورودی از یک کابل با سطح مقطع Vac 3*415 (متناوب) را مشاهده می‌کنید. سپس کابل‌ها وارد یک ترمینال پیچی با اسم X000 می‌شوند. سپس سه‌فاز وارد کلید اصلی تابلو (MCCB) 250 آمپری می‌شود که قدرت قطع آن در برابر اتصال کوتاه 36 کیلو آمپر هست، وارد می‌شود. بعد از اینکه سه‌فاز وارد کلید اصلی شد، سپس برای اندازه گیری جریان وارد CT می‌شوند. که این 200CT آمپر را دریافت می‌کند و در ثانویه 5 آمپر تحویل می‌دهد.

تحلیل جامع نقشه پروژه خط تولید تنباکو در پاکستان

از سه‌فاز ورودی یک فاز و نول انشعاب می‌گیریم و از یک کلید کلید مینیاتوری 2 آمپر برای حفاظت مدار فرمان استفاده می‌کنیم. سپس فاز و نول وارد یک Power supply می‌شوند که 264V AC را دریافت می‌کند و به 24V DC تبدیل می‌کند. برای حافظت از مدار فرمان در سر راه مثبت و منفی Power supply یک کلید مینیاتوری را مشاهده می‌کنید. سپس از مثبت و منفی برای تغذیه کنترل فاز برای تشخیص ولتاژ پایدار شبکه و عدم جابجایی فازها، در نقشه انشعاب می‌گیریم. کنترل فاز برای انجام تشخیص پایداری شبکه به سه فاز نیاز دارد.

جهت تغذیه دیجیتال پاور آنالایزر، از سه فاز ورودی انشعاب می‌گیریم. برای حفاظت این بخش از یک کلید مینیاتوری استفاده می‌شود. برای پایداری شبکه و عدم جابجایی فازها برای کنترل فاز از سه فاز انشعاب می‌گیریم. همچنین، برای تغذیه چراغ سیگنال‌ها و تغذیه دیجیتال پاور آنالایز هم از سه‌فاز انشعاب می‌گیریم. 

 کاربرد دستگاه دیجیتال پاور آنلایزر، ولتاژ و جریان ورودی را دریافت می‌کند و بر روی صفحه نمایش خود نشان می‌دهد. از قسمت پروفی باس این تجهیز برای تغذیه HMI که در صفحه 19 قرار دارد، انشعاب می‌گیریم.

تحلیل قسمت کنترلی پروژه

در قسمت تحلیل کنترلی این پروژه،‌ یک سوئیچ بر روی تابلو برق قرار دارد که کلیدی هست. هر موقع این سوئیچ را بچرخانیم، در حالت نرمال کنتاکت باز (NO) این سوئیچ بسته می‌شود که موجب روشن شدن چراغ سیگنال سفید رنگ روی درب تابلو می‌شود.

اگر در حالت نرمال، تغییر وضعیت سوئیچ را انجام ندهیم. در صورت وصل کلید اصلی تابلو MCCB تیغه کمکی این کلید که در حالت عادی باز هست، بسته می‌شود. زمانی تیغه 5R2 فعال می‌شود که درهای تابلو بسته باشند. یعنی در صورت بسته بودن درب تابلو تیغه‌های  Close 5R2-1, 5R2-2 می‌شود و رله تحریک می‌شود. در این صورت جریان از تیغه 5R2 عبور می‌کند. جریان به بوبین تایمر می‌رسد و شروع به شمارش می‌کند.

دقت کنید که اگر کنترل فاز تشخیص خطا در مدار را بدهد، جریان از تیغه کمکی آن عبور می‌کند و تیغه باز تایمر بعد از شمارش به حالت Close درمی‌آید و چراغ سیگنال قرمز رنگ بر روی درب تابلو روشن می‌شود. با این خطا جریان هم به رله شنت تریپ می‌رسد و باعث قطع کلید اصلی تابلو (MCCB) می‌شود. در نتیجه، دستور می‌دهد که مدار در حالت خطا قرار دارد. 

در صورتی که کنترل فاز هیچ گونه خطایی را تشخیص ندهد، جریان به هیچ کدام از مسیرهای شنت تریپ و چراغ سیگنال نمی‌رسد و ولتاژ از روی آن‌ها برداشته می‌شود.

اگر کلید اصلی تابلو دچار خطایی شد، کنتاکت آن در مسیر فرمانی بسته می‌شود و چراغ سیگنال زرد رنگ روشن می‌شود. در کل، چراغ سیگنال‌های بر روی تابلو برق برای نمایش وضعیت MCCB هست.

تحلیل جامع نقشه پروژه خط تولید تنباکو در پاکستان

برای دریافت فایل پروژه تنباکو ایمیلتان را وارد کنید

اشتراک‌گذاری محتوا :
تصویر حمید زینالی
حمید زینالی
سلام دوستان حمید زینالی هستم دانشجوی رشته مهندسی برق گرایش قدرت از دانشگاه شهیدبهشتی و طراح نقشه کش برق و اتوماسیون صنعتی با نرم افزار ایپلن الکتریک، در برق استایل محتوایی را تولید میکنم که برای شما مفید باشد.
عضویت در خبرنامه برق استایل
با عضویت در خبرنامه از بهترین و بروزترین محتواهای ما با خبر بشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *