فلومتر چیست؟

فلومتر

فلومتر چیست؟

فلومتر یا دبی سنج دستگاهی است که برای اندازه گیری میزان جریان سیال (مایع یا گاز) در یک لوله یا کانال استفاده می شود. به عبارت ساده‌تر، فلومتر به ما می‌گوید که چه مقدار از یک سیال در هر ثانیه از یک نقطه عبور می کند. این ابزار در صنایع مختلفی از جمله نفت و گاز، آب و فاضلاب، صنایع غذایی و دارویی کاربرد گسترده ای دارد.

انواع فلومتر

فلومتر حجمی

فلومترهای حجمی از آنجا که از نامشان مشخص است که حجم سیال عبوری از یک مکان را در یک زمان و مشخص اندازه گیری می‌کنند. خروجی‌های فلومترهای حجمی آنالوگ، دیجیتال یا پالس را ارائه می‌دهند. این نوع فلومترها حجم مشخصی از سیال را در یک زمان مشخص اندازه گیری می کنند.

فلومتر

فلومتر پیستونی

 این نوع فلومتر با چرخش باعث جابجایی مثبت می‌شود که از چرخش پیستون برای اندازه گیری مسقیتم بسته‌های کوچکتر مایع استفاده می‌شود. با هر چرخش یک حجم چرخه‌ای را شناسایی می‌کند. مایع از ورودی به خروجی منتقل می‌شود و در کل، دورها برای دانستن حجم کل مایع اندازه گیری شده خلاصه می‌شود. با حرکت رفت و برگشتی یک پیستون، حجم مشخصی از سیال را جابجا می کند.

فلومتر

فلومتر الکترو مغناطیسی

دبی سنج الکترومغناطیسی یا فلومتر مغناطیسی از ابزارهای اندازه گیری سرعت و دبی جریان سیال مورد استفاده قرار می‌گیرد. که بر اساس قانون فارادی عمل می‌کند. این تجهیز برای اندازه گیری سیالات با رسانایی 5 میکرو زیمنس بر ثانیه مانند سیالات پایه آب قابل استفاده می‎‌باشد.

فلومتر

فلومتر جرمی

 یکی از انواع فلومترها می‌باشد که با اندازه گیری مقدار جرم سیال عبوری، جریان جرمی بر اساس جرم عبوری را با دقت بسیار بالایی اندازه گیری می‌کند. فلومترهای جرمی کوریولیس اندازه گیری فلوی سیالات را بر اساس شتاب کوریولیس ( نیروی گریز از مرکز ) انجام می‌دهند. این نوع فلومترها جرم سیال عبوری را اندازه گیری می کنند. 

فلومتر

کاربرد فلومترها

  1. اندازه گیری جریان نفت، گاز و محصولات پتروشیمی
  2. اندازه گیری مصرف آب، جریان فاضلاب و دبی چاه ها
  3. کنترل فرآیندهای تولید، اندازه گیری جریان مواد اولیه و محصولات
  4.  کنترل واکنش های شیمیایی، اندازه گیری جریان مواد شیمیایی
  5.  کنترل جریان آب و هوا
  6.  اندازه گیری جریان بخار و آب
اشتراک‌گذاری محتوا :
تصویر حمید زینالی
حمید زینالی
سلام دوستان حمید زینالی هستم دانشجوی رشته مهندسی برق گرایش قدرت از دانشگاه شهیدبهشتی و طراح نقشه کش برق و اتوماسیون صنعتی با نرم افزار ایپلن الکتریک، در برق استایل محتوایی را تولید میکنم که برای شما مفید باشد.
عضویت در خبرنامه برق استایل
با عضویت در خبرنامه از بهترین و بروزترین محتواهای ما با خبر بشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *