ماکرو گرفتن در ایپلن

ماکرو گرفتن در ایپلن

ماکرو گرفتن در ایپلن

 نرم افزار ایپلن یک سری قابلیت‌ها دارد که  در طراحی به کمک شما می‌آید. ممکن است در طراحی پروژه‌های خود از قسمت مشابهی استفاده کنید مانند سمبل‌ها، صفحه‌ها و بخش که جهت ترسیم نکردن مجدد آنها از Macro استفاده می‌کنید. 

ماکرو ها این کمک را به طراحان می‌کنند که وقتی قسمتی از پروژه، سمبل و یا یک بخش مشابه با دیگری هست از آن Macro بگیرند و آن را در محل دیگر فراخوانی کنند. 

به طور کلی، سه نوع ماکرو در نرم افزار ایپلن وجود دارد:

ماکرو سمبل ( Symbol macro )

در ابتدا برای ساختن ماکرو سمبل، وارد منوی Edit می‌شویم و روی گزینه Create symbol macro کلیک کنید. وقتی قصد Macro از سمبل را دارید، روی سمبل مد نظر کلیک کنید و مراحل فوق را انجام دهید.

وقتی رو Create symbol macro کلیک کنید. یک صفحه تحت عنوان Save as باز می‌شود. در قسمت Directory محل ذخیره Macro  رو نمایش می‌دهد. برای تغییر محل ذخیره کردن ماکرو در قسمت File name روی منوی همبرگری کلیک  کنید و محل مورد نظر Macro را انتخاب بکنید. قبل از OK کردن صفحه Symbol macro، وقتی روی گزینه Extras کلیک کنید. 

با دو گزینه Define handle و Assign parts data روبرو می‌شوید. وقتی از گزینه Define handle استفاده می‌کنید، می‎‌توانید یک گوشه یا نقطه‌ای از نقشه یا سمبل را انتخاب کنید که برای فراخوانی آن از آن گوشه یا نقطه، ایپلن آن را فراخوانی کند. (‌ به اصطلاح ساده به موس طراح بچسبد ). گزینه دیگر Assign parts data اطلاعات آن بخش و سمبل را نمایش می‌دهد که از کجا فراخوانی می‌شود و ویژگی‌های آن را نمایش می‌دهد.

دقت کنید فایل ‌های Symbol macro که قصد ذخیره کردن آن را دارید، با پسوند ems آن را مشاهده می‌کنید.

ماکرو گرفتن در ایپلن
گزینه define handle
ماکرو گرفتن در ایپلن
بخش ذخیره Macro

ماکرو پنجره ( Window macro )

 وقتی قصد دارید از بخشی از نقشه Macro بگیرید، قسمتی که تعیین می‌کنید یا درون پنجره مستطیلی قرار می‌گیرد را به آن ماکرو پنجره می‌گویند. برای گرفتن ماکرو از دو روش استفاده می‌کنیم. روش اول می‌توانید برای گرفتن ماکرو پنجره، می‌توانید وارد منوی Edit شوید و روی گزینه Window macro کلیک کنید روی موس شما یک مربع ایجاد می‌شود که می‌توانید قسمت مد نظر خود را برای گرفتن ماکرو انتخاب کنید. روش دوم می‌توانید بخش مدنظر خود را انتخاب کنید، سپس از مراحل فوق می‌توانید آن را ذخیره کنید. 

دقت کنید فایل ‌های Window macro که قصد ذخیره کردن آن را دارید، با پسوند ema آن را مشاهده می‌کنید.

ماکرو گرفتن در ایپلن
فراخوانی Macro
ماکرو گرفتن در ایپلن
Window macro

ماکرو صفحه (Page macro )

برای گرفتن ماکرو صفحه، روی Navigator روی صفحه پروژه خود کلیک کنید. وارد منوی Page شوید. روی گزینه Page macro کلیک کنید. با دو گزینه Create و Insert روبرو می‌شوید. Create جهت ساختن آن و Insert برای فراخوانی هست. مراحل ساخت ماکرو طبق مراحل صفحه و سمبل پیش می‌رود. برای این صفحه نمی‌توانید از گزینه Define handle استفاده کنید. وقتی رو گزینه Open  کلیک می‌کنید، یک صفحه تحت عنوان Page باز می‌شود. در قسمت Source به عنوان منبع قرار دارد. 

مهم ترین بخش مرحله، در قسمت Target باید محلی برای این صفحه انتخاب کنید که Macro در آن پیج قرار بگیرد.

دقت کنید فایل ‌های Page macro که قصد ذخیره کردن آن را دارید، با پسوند emp آن را مشاهده می‌کنید.

فراخوانی Page macro
انتخاب صفحه پروژه Page macro

ماکرو پروژه ( Project macro )

ماکرو پروژه در EPLAN برای مدیریت و ساده‌سازی ایجاد ماکروها استفاده می‌شوند. نوع پروژه مربوطه (پروژه شماتیک یا ماکرو پروژه ) در ویژگی‌های پروژه از طریق ویژگی Type of project تنظیم می‌شود.
عملکردها در مقایسه با پروژه‌های شماتیک در Project macro ، برخی از عملکردهای خاص برای تعریف ماکروها (مانند درج جعبه‌های ماکرو) و ایجاد خودکار فایل‌های Macro در دسترس هستند.
اینکه آیا مراجع متقابل و/یا ویژگی‌های بلوک در یک ماکرو پروژه در حین ویرایش گرافیکی روی صفحات پروژه نمایش داده شوند، به حالت نمایش مشخص شده در تنظیمات خاص پروژه بستگی دارد. در کادر گفتگوی Settings: Representation in macro projects، می‌توانید به صورت جداگانه از طریق حالت نمایش گروه مربوطه از ویژگی‌ها (ویژگی‌های بلوک، مراجع متقابل) مشخص کنید که آیا ویژگی‌ها در پروژه Macro پنهان شوند یا نام یا مقدار ویژگی‌ها نمایش داده شود.
اگر ماکروهای موجود در پروژه ماکرو حاوی چندین نوع Macro باشند، نمایش گرافیکی توابع موجود در صورتی که مراجع متقابل و ویژگی‌های بلوک در ویرایشگر گرافیکی نمایش داده شوند، به سرعت گیج‌کننده می‌شود. در این صورت توصیه می‌شود که ویژگی‌ها را پنهان کنید.
در Project macro که ماکروهای آماده بدون نوع Macro پیکربندی شده‌اند، نمایش مقادیر/نام‌های ویژگی می‌تواند منطقی باشد زیرا به این ترتیب مشخص می‌شود که کدام مراجع متقابل/ویژگی‌های بلوک بعداً پس از درج ماکرو در طرح شماتیک نمایش داده می‌شوند.

درج ماکرو در Project macro

هنگامی که شما پنجره و نماد ماکروهای موجود را در یک Project macro قرار می‌دهید، می‌توانید از تنظیم پروژه Insert macros referencing برای تعیین اینکه ماکروها به عنوان مرجع درج شوند، استفاده کنید. در این حالت، ماکروها می‌توانند به‌روز شوند، اما فقط تغییرات کمی می‌توانند در خود ماکرو انجام شوند. چنین تنظیماتی، برای مثال، اگر ماکروها در حالت تکمیل وجود داشته باشند و قرار است به عنوان ماکروهای داخلی در جعبه‌های ماکروی تو در تو استفاده شوند، منطقی است.
هنگامی که تنظیم پروژه غیرفعال است، ماکروها بدون تغییر در یک پروژه ماکرو درج می‌شوند. به این ترتیب، کاربران می‌توانند از ماکروهای موجود برای پروژه ماکروی خود استفاده کنند و آن‌ها را ویرایش کنند.

تفاوت پروژه‌های شماتیک و ماکروها

در ماکرو پروژه، فقط اتصالاتی که منبع و هدف آن‌ها در یک صفحه قرار دارند، ایجاد می‌شوند. نقاط قطع نیز به عنوان اهداف اتصال شناخته می‌شوند. علاوه بر خطوط اتصال خودکار، اتصالات و ردیابی پتانسیل نیز مطابق با رنگ‌های تنظیمی روی صفحات در Project macro برجسته می‌شوند. اتصالات دسته و اتصالات شبکه در پروژه‌های ماکرو ایجاد نمی‌شوند. اتصالات هنگام جابه‌جا شدن بین پروژه‌های شماتیک و ماکروها به طور خودکار به‌روز می‌شوند.

ماکرو باکس ( Box macro )

از طریق درج ماکرو جعبه، محتوایی را که قرار است در ماکروها (داده‌ها، طرح‌های کلی ماکروها) در یک Project macro ذخیره شود، مشخص می‌کنید. بعداً می‌توانید به طور خودکار ماکروهای پنجره و/یا نماد را از این ماکروهای آماده تولید کنید.
درج Box macro در یک پروژه شماتیک امکان‌پذیر نیست. هنگام تولید Window macro یا Symbol macro در چنین پروژه‌ای، با این وجود یک Box macro نیز در ماکرو برای بخش مشخص، ذخیره می‌شود.
آیتم‌های منوی پاپ‌آپ ویژه در جعبه ماکرو، امکان به‌روزرسانی ماکروهای تعیینی با نسخه‌های جدیدتر را برای شما فراهم می‌کنند. با استفاده از یک انتساب شیء دستی، می‌توانید علاوه بر این، اشیایی را که در خارج از یک Box macro قرار دارند، به یک ماکرو اختصاص دهید. این کار هم در یک Project macro و هم در یک پروژه شماتیک امکان‌پذیر است، اگر ماکرو جعبه نیز درج شوند

ماکرو باکس تو در تو

اگر تنظیم “درج ماکروهای ارجاع‌دهنده” را فعال کنید و در هنگام تنظیم ماکروهای تو در تو (از داخل به بیرون) به ترتیب مراحل عمل کنید، نیازی به تنظیم نوع استفاده برای Box macro مربوطه نیست.
برای آماده‌سازی ماکروهای تو در تو، ابتدا یک ماکروی آماده را درج کنید و سپس یک جعبه ماکروی بیرونی را در اطراف آن رسم کنید. به این ترتیب، جعبه ماکروی داخلی نوع استفاده “ارجاع‌دهنده” را دریافت می‌کند.

جعبه ماکروی بیرونی نوع استفاده “تعریف کننده” را دارد. برای Box macro با تو در تو بودن قوی‌تر، نوع استفاده “فرعی” ارائه می‌شود. ماکرو جعبه با این نوع استفاده در هنگام تولید یا به‌روزرسانی خودکار جعبه‌های ماکروی بیرونی را در نظر نمی‌گیرد.

پروژه‌های نسخه‌های قدیمی‌تر EPLAN (نسخه 2.7 یا قبل از آن) هنگام باز شدن در پلتفرم EPLAN به طور خودکار تبدیل می‌شوند. در این فرآیند، نوع استفاده به طور خودکار اختصاص می‌دهد: نوع استفاده “تعریف کننده” به ماکروهای آماده در Project macro اختصاص می‌گیرد. ماکروهای قبلاً تعیینی در پروژه‌های شماتیک قدیمی نوع استفاده “ارجاع‌دهنده” را دریافت می‌کنند. جعبه‌های ماکرو تو در تو بر اساس ساختار گرافیکی تفسیر می‌شوند. در پروژه‌های شماتیک، نوع استفاده “فرعی” به ماکرو جعبه”داخلی” می‌گیرد. در پروژه‌های ماکرو، Box macro بیرونی نوع استفاده “تعریف کننده” و ماکرو جعبه داخلی نوع استفاده “ارجاع‌دهنده” را دریافت می‌کنند. Box macro که در داخل قرار دارند به “فرعی” تنظیم می‌شوند. در برخی از موقعیت‌هایی که مشخص نیست (مثلاً اگر خطوط جعبه ماکروی بیرونی و داخلی همپوشانی داشته باشند) ممکن است مشکلاتی در اختصاص نوع استفاده ایجاد شود.

فراخوانی ماکروها

برای فراخوانی ماکروهای Windo macro و Symbol macro وارد منوی Insert بشوید. روی گزینه window macro کلیک کنید. ماکرو مورد نظر خود را انتخاب کرده و فراخوانی کنید. فعال کردن گزینه Preview امکان نمایش ماکرو را به شما می‌دهد.

همچنین برای فراخوانی page macro وارد منوی Page شوید و روی گزینه Page macro کلیک کنید.

برای فراخوانی Project macro  هم وارد منوی Project در نرم افزار ایپلن شوید و روی گزینه Restore کلیک کنید. در نهایت برای قرار دادن box macro وارد منوی Insert شوید و روی گزینه Box کلیک کنید.

اشتراک‌گذاری محتوا :
تصویر حمید زینالی
حمید زینالی
سلام دوستان حمید زینالی هستم دانشجوی رشته مهندسی برق گرایش قدرت از دانشگاه شهیدبهشتی و طراح نقشه کش برق و اتوماسیون صنعتی با نرم افزار ایپلن الکتریک، در برق استایل محتوایی را تولید میکنم که برای شما مفید باشد.
عضویت در خبرنامه برق استایل
با عضویت در خبرنامه از بهترین و بروزترین محتواهای ما با خبر بشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *