آموزش گام به گام باندل کردن در ایپلن: از مبتدی تا حرفه‌ای

آموزش گام به گام باندل کردن در ایپلن: از مبتدی تا حرفه‌ای

باندل کردن یکی از مفاهیم کلیدی در صنعت برق و به ویژه در نرم‌افزارهایی مانند ایپلن است. این مفهوم به معنای تجمیع و گروه‌بندی کابل‌ها به منظور بهینه‌سازی فضای ترسیم و نقشه کشی می‌باشد. در این مقاله، به آموزش گام به گام باندل کردن در ایپلن خواهیم پرداخت.

مفهوم باندل چیست؟

باندل کردن در صنعت برق به معنای قرار دادن چندین هادی در کنار هم به صورت گروهی و موازی در هر فاز از یک خط انتقال است. به عبارت ساده‌تر، به جای استفاده از یک هادی برای هر فاز، چندین هادی را به صورت کابل در کنار هم قرار می‌دهند. برای ترسیم اتصالات و مسیر کابل‌ها به شیوه واضح‌تر و صرفه جویی در فضای شماتیکی چندخطی (MLD) و تراکم آن‌ها از سیستم باندل کردن استفاده می‌کنیم. 

دقت کنید که باندل کردن فقط مخصوص کابل و سیم در نقشه نیست. برای ارجاع یک صفحه به صفحه دیگر با استفاده از Interruption pointها در طراحی‌های خود، هم می‌توانید از روش Bundle استفاده کنید.

آموزش گام به گام باندل کردن در ایپلن: از مبتدی تا حرفه‌ای

پیاده سازی روش Bundle در نرم افزار ایپلن

برای استفاده از ابزارهای باندل در نرم افزار ایپلن، وارد منوی Insert شوید و روی گزینه Bundle connection point کلیک کنید. متناسب با نیازتون می‌توانید از این ابزارها استفاده کنید.

دقت کنید که برای اتصال نهایی باندل‌ها در طراحی خود، از ابزار توزیع باندل (Distributor T_node) استفاده کنید. 

آموزش گام به گام باندل کردن در ایپلن: از مبتدی تا حرفه‌ای

مزایای باندل کردن

  •  کاهش راکتانس خط:

با افزایش سطح مقطع هادی معادل، راکتانس خط کاهش می‌یابد. راکتانس، خاصیتی است که باعث می‌شود جریان الکتریکی تمایل داشته باشد مسیر خود را تغییر دهد و از یک هادی به هادی دیگر بپرد. کاهش راکتانس، باعث افزایش پایداری سیستم و کاهش تلفات توان می‌شود. 

  • کاهش اثر کرونا:

کرونا پدیده‌ای است که در اثر تخلیه جزئی هوا در اطراف هادی‌های با ولتاژ بالا رخ می‌دهد و باعث ایجاد نویز، تداخل در ارتباطات رادیویی و تلفات انرژی می‌شود. با افزایش سطح مقطع هادی معادل، گرادیان ولتاژ روی سطح هادی کاهش می‌یابد و احتمال وقوع کرونا نیز کمتر می‌شود. 

  • افزایش ظرفیت انتقال توان:

با کاهش راکتانس و کاهش اثر کرونا، ظرفیت انتقال توان خط افزایش می‌یابد.

اشتراک‌گذاری محتوا :
تصویر حمید زینالی
حمید زینالی
سلام دوستان حمید زینالی هستم دانشجوی رشته مهندسی برق گرایش قدرت از دانشگاه شهیدبهشتی و طراح نقشه کش برق و اتوماسیون صنعتی با نرم افزار ایپلن الکتریک، در برق استایل محتوایی را تولید میکنم که برای شما مفید باشد.
عضویت در خبرنامه برق استایل
با عضویت در خبرنامه از بهترین و بروزترین محتواهای ما با خبر بشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *